Produkty

BRAMBORY

Brambory
Brambory pěstujeme cca na 55ti hektarech. Na přibližně jedné třetiny plochy se jedná o velmi rané odrůdy, určené ke sklizni v průběhu června a července. To představuje asi 700 t produkce. Menší množství (150 t), dodáváme na zpracování na chipsy. Dalších 700 t prodáme v průběhu podzimu a kolem 350 t pak skladujeme. Většinu produkce dodáváme v balení po 25 kg, menší množství pak pereme a dodáváme v menším balení. Standardně brambory třídíme a dodáváme od velikosti 35+ (nejranější), resp.40+ (většina produkce).

KOŠŤÁLOVÁ ZELENINA

Košťálová zelenina
V této skupině zeleniny pěstujeme květák (8ha), bílé i červené zelí (4ha), kapustu (1ha), pekingské zelí (1ha) a kedlubny (0,5ha). Veškerou produkci dodáváme na přímý konzum. Snažíme se pokrývat co možná nejdelší období roku, proto nejranější produkci přirychlujeme pod netkanou textilií a na trh s ní přicházíme již v průběhu května, zelí a kapustu pak skladujeme i v zimním období (cca 120 t). Košťálová zelenina je jedním z pilířů naší výroby. Jejímu správnému pěstování tudíž věnujeme zvýšenou péči a tato produkce je naší „výkladní skříní“.

KOŘENOVÁ ZELENINA

Kořenová zelenina
V této oblasti pěstujeme petržel kořenovou (5 ha), mrkev (4ha) a celer bulvový (1ha). Všechny 3 komodity dodáváme jak s natí (raná, rychlená produkce), tak pouze jako kořen, vše samozřejmě prané. Balení je obvykle na volno v přepravkách po 10 – 15 kg. Skladujeme asi 50 t mrkve, 50 t petržele a 30 t celeru.

CIBULE

Cibule
Cibuli pěstujeme jednak jako ozimou (4ha), setou v srpnu a sklízenou v květnu až červenci příštího roku a jednak jako jarní (5ha), setou v březnu až dubnu a sklízenou obvykle v srpnu a září. Nejranější cibule se na trh dodává jako svazková, příp. lahůdková, tj. i s listím, většina se pak distribuuje jako suchá v přepravkách po 13-15 kg. Zhruba 100 t cibule skladujeme a dodáváme na trh v zimě a na jaře.

PÓR

Pór
Pórek pěstujeme pouze na 1 ha plochy (polovinu přirychlujeme pro letní sklizně, druhá polovina je pak určena pro podzimní sklizeň). Tento druh zeleniny bereme jako doplněk produkce, především abychom maloobchodním partnerům byly schopni nabídnout co nejširší sortiment.

ŘEDKVIČKA

Ředkvička
Platí totéž co u pórku. Pěstujeme ji pouze na 0,5ha jako rychlenou pro sklizeň na konci dubna a začátku května.

—————